728 x 90

Lamborghini отлага наследника на Aventador за 2024?

Lamborghini отлага наследника на Aventador за 2024?

Последните години Lamborghini се представя отлично под ръководството на бившия шеф на тима на Ferrari във Формула 1 Стефано Доменикали. Компанията всяка година чупи рекордите си за продажби, а спортният SUV Urus се оказа пазарен хит. Само да първата половина на 2019 Urus помогна на марката да удвои продажбите си и прогнозата е, че до

Последните години Lamborghini се представя отлично под ръководството на бившия шеф на тима на Ferrari във Формула 1 Стефано Доменикали. Компанията всяка година чупи рекордите си за продажби, а спортният SUV Urus се оказа пазарен хит. Само да първата половина на 2019 Urus помогна на марката да удвои продажбите си и прогнозата е, че до края на годината Lamborghini ще реализира над 8000 продажби – нов рекорд в историята на фирмата.

В същото време обаче, според непотвърдена информация, големият бос на VW Group Херберт Дийс все още не е доволен от представянето на италианската марка, основно по отношение на финансовите резултати. И точно заради очакваното затягане на коланите в компанията може да се окаже, че премиерата на наследника на Aventador ще бъде отложена за 2024 година. А следващият Huracan ще се появи през 2025 година.

Причината? Audi, компанията, която е прекият собственик на Lamborghini, не иска да инвестира допълнителни средства в модернизирането на V12 мотора на Aventador, за да отговаря той на най-новите стандарти в Европа за вредни емисии. Смята се, че шефовете на Audi предпочитат да дадат тези пари за развитие на хибридни V8 агрегати, които да се използват и от Lamborghini или пък да се заложи на новия 4-литров V8 мотор, разработен от Porsche, който трябва да се появи през 2024 и Lamborghini да използва него.

През април се появи информация, че смяната на Aventador се отлага най-късно за 2022 година, но сега явно ще трябва да почакаме още.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт