728 x 90

Bugatti анонсира нов хиперкар за €8 милиона

    Bugatti публикува тийзър от нов хиперкар, който ще бъде произведен в ограничен тираж от 10 екземпляра, а стойността на всеки ще съставлява около 8 млн евро. Премиерата на автомобила ще се състои на 16 август по време на годишния фестивал The Quail в Калифорния. По предварителни данни, френската марка ще представи съвременна интерпретация на суперколата

    Bugatti публикува тийзър от нов хиперкар, който ще бъде произведен в ограничен тираж от 10 екземпляра, а стойността на всеки ще съставлява около 8 млн евро. Премиерата на автомобила ще се състои на 16 август по време на годишния фестивал The Quail в Калифорния.

    По предварителни данни, френската марка ще представи съвременна интерпретация на суперколата EB110, която беше пусната през 1991 г. в чест на 110-годишнината от рождението на Еторе Бугати – основателят на Bugatti.

    Средномоторното купе в стандартната модификация GT се задвижваше от 3,5-литров агрегат V12 с четири турбини за мощност 553 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия. Bugatti EB110 е способен да се ускорява от място до първата "стотица" за 3,5 секунди с максимална скорост над 340 км в час.

    Съвременната версия на Bugatti EB110 ще бъде изградена върху основата на хиперколата Chiron, който се комплектова със седемлитров двигател W16 с 4 турбокомпресора за 1500 "коня". Автомобилът е способен да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди с максимална скорост ограничена до 420 км/ч. Има опция да се свали ограничението със специален ключ и тогава максималната скорост е възможно да се увеличи до 450 км в час.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт