728 x 90

Infiniti решава скоро за Q60 Project Black S

    Концептуалният Infiniti Q60 Project Black S беше една от звездите на изложението в Женева през 2017 – луксозната марка на Nissan и тимът на Renault във Формула 1 обединиха сили за създаването на по-мощна и спортна версия на купето. В последните две години компанията разработва усилено проекта, за да го вкара в серийно производство. От

    Концептуалният Infiniti Q60 Project Black S беше една от звездите на изложението в Женева през 2017 – луксозната марка на Nissan и тимът на Renault във Формула 1 обединиха сили за създаването на по-мощна и спортна версия на купето. В последните две години компанията разработва усилено проекта, за да го вкара в серийно производство.

    От Infiniti потвърдиха, че развитието на хибридната система за задвижване на модела с мощност 563 конски сили е завършило, като пилотът на Renault F1 Нико Хюлкенберг ще тества Q60 Project Black S на пистата „Залцбургринг”. Автомобилът се задвижва от 3-литров V6 с две турбини, който работи с две хибридни системи, идващи от Формула 1 – MGU-H, която превръща топлината в енергия и MGU-K, която осигурява кинетична енергия.

    За донор е използван Q60 Red Sport 400, чиято мощност е с 163 конски сили по-ниска, но все още няма данни за максималния въртящ момент на задвижващата система. Все пак се знае, че ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 4 секунди.

    Плановете на Infiniti са тестовете на Black S да продължат и до края на годината ще се реши дали да бъде лансирана ограничена серия на най-мощната версия на Q60. В момента има готови два прототипа, които изпълняват тестовата програма за развитието на проекта.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт