728 x 90

Новият Audi RS6 Avant дебютира на 21 август

Новият Audi RS6 Avant дебютира на 21 август

Audi напомни на своите фенове, че все още очакваме ново поколение на спортното комби RS6 Avant. Немците пуснаха няколко съобщения в социалните мрежи, които подсказват за дебют на модела в близките дни. Макар и засега да липсва официално потвърждение, повечето специализирани медии съобщават за очаквана премиера на 21 август тази година. Новият Audi RS6 Avant

Audi напомни на своите фенове, че все още очакваме ново поколение на спортното комби RS6 Avant. Немците пуснаха няколко съобщения в социалните мрежи, които подсказват за дебют на модела в близките дни.

Макар и засега да липсва официално потвърждение, повечето специализирани медии съобщават за очаквана премиера на 21 август тази година.

Новият Audi RS6 Avant ще се задвижва от четирилитров битурбомотор, с който се комплектоват, например, Porsche Panamera и Lamborghini Urus. Производителността на агрегата съставлява около 600 к.с., което е с около 40 "коня" повече от мотора на комбито от сегашното поколение.

Силовият агрегат ще работи съвместно с осемстепенна автоматична скоростна кутия и система за двойно задвижване върху базата на диференциала Torsen. Използването на второто поколение от модулната архитектура MLB ще позволи автомобилът да бъде с около 80 кг по-лек от предшественика си.

Предполага се, че новото Audi RS6 Avant ще може да се ускорява от място до 100 км/ч за 3.6 секунди с максимална скорост 310 км в час.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт