728 x 90

Без Shelby Mustang GT500 за Европа

Без Shelby Mustang GT500 за Европа

По време на Фестивала на Скоростта в Гуудууд по-рано това лято Ford демонстрира възможностите на най-мощната серийна версия на актуалното поколение Mustang – Shelby GT500. Това бързо беше разтълкувано като знак, че моделът ще се продава и в Европа. За жалост, случаят не е такъв, тъй като хора от компанията са потвърдили пред американски издания,

По време на Фестивала на Скоростта в Гуудууд по-рано това лято Ford демонстрира възможностите на най-мощната серийна версия на актуалното поколение Mustang – Shelby GT500. Това бързо беше разтълкувано като знак, че моделът ще се продава и в Европа.

За жалост, случаят не е такъв, тъй като хора от компанията са потвърдили пред американски издания, че GT500 няма да стъпи на европейска земя. Колата ще се дистрибутира в Северна Америка, Мексико и някои пазари в Азия.

Тук трябва да се отбележи, че в Европа официално не се предлага и GT350, по-слабата версия на Shelby доработката за Mustang. Въпреки това, немският дилър Geiger Cars предлага да внесе всички версии на Mustang от САЩ, като скоро в това число ще се включва и GT500.

Най-мощната версия на спортния автомобил за Европа е Mustang Bullitt, която разполага с 457 к.с. Припомняме, че Shelby GT500 може да се похвали с цели 760 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт