728 x 90

Представиха и интериора на новия KIA Mohave

    Скоро KIA ще лансира пазарно чисто ново поколение на модела си Mohave. Засега корейците разсекретиха само версията за домашния си пазар, като в последна серия от снимки показаха и кабината на голямата джипка. Както е видно от скиците, интериорът е доста по-луксозен и съвременен от този на предшестващата генерация. Обсипаната с бутони централна конзола е

    Скоро KIA ще лансира пазарно чисто ново поколение на модела си Mohave. Засега корейците разсекретиха само версията за домашния си пазар, като в последна серия от снимки показаха и кабината на голямата джипка.

    Както е видно от скиците, интериорът е доста по-луксозен и съвременен от този на предшестващата генерация. Обсипаната с бутони централна конзола е заменена от голям дисплей, който е интегриран изцяло в таблото.

    Зоната около скоростния лост също е изчистена значително. Място намират два къп холдъра и няколко бутона за управление на различни команди, както и ротационен селектор за контрол на инфотейнмънт системата.

    Като цяло, външно новата джипка си прилича с концепта Mohave Masterpiece, който беше представен през март тази година на автомобилното изложение в Сеул. Основните отличия с прототипа се отнасят към оформлението на радиаторната решетка, формата на корпусите на външните огледала, както и в багажника и фаровете против мъгла.

    Серийният кросоувър е получил същите светодиодни предни фарове с четири секции и нова емблема Mohave, която заменя класическото лого на Kia. По предварителни данни, в Южна Корея новият Kia Mohave ще се предлага с трилитров турбодизел V6 за 260 к.с. и 560 Нм въртящ момент. Двигателят работи в комплект с осемстепенна автоматична скоростна кутия и система за пълно задвижване.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт