728 x 90

Интериорът на Porsche Taycan – ще има дисплей и за пасажера

Интериорът на Porsche Taycan – ще има дисплей и за пасажера

Porsche разкри изцяло интериора на първия си електрически автомобил, Taycan. Кокпитът на возилото е пълно с дисплеи като такъв има дори и за развлечение на пасажера. Но всичко по реда си. Пред погледа на шофьора откриваме гигантски 16.8-инчов извит дисплей, който отразява актуалното състояние на автомобила при неговото движение. Вдясно от този екран има още

Porsche разкри изцяло интериора на първия си електрически автомобил, Taycan. Кокпитът на возилото е пълно с дисплеи като такъв има дори и за развлечение на пасажера.

Но всичко по реда си. Пред погледа на шофьора откриваме гигантски 16.8-инчов извит дисплей, който отразява актуалното състояние на автомобила при неговото движение.

Вдясно от този екран има още един с размер от 10.9 инча. И тук идва изненадата – вдясно от него откриваме още един голям екран, който ще се използва за забавление от страна на пасажера на предната дясна седалка.

Двата екрана са интегрирани в таблото, а не стърчат над него като присаден таблет. И двата използват софтуер, който е различен от системите на всички останали модели на Porsche.

Разбира се, това не е всичко. На централната конзола откриваме още един дисплей, който има за основна функция управлението на климатичната система.

Презентацията на модела пред медии ще се състои едновременно в Канада, Германия и Китай, а прякото транслиране на церемонията ще бъде от 14:00 ч. на 4 септември – онлайн на сайта на немската марка.

Porsche вече успя да намекне за някои от характеристиките на новия елмобил – известно е, че най-производителната версия Taycan Turbo с мощност 629 к.с. ще може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3.5 секунди, а до 200 км/ч по-бързо от 12 секунди. Максималната скорост ще превишава 250 км/ч.

Капацитетът на батериите в Porsche Taycan е от 80 до 96 кВт/ч и с едно зареждане немският елмобил ще може да преодолее 515 километра. Освен това, Порше инвестира в 800-волтова система бързи зарядни устройства, способни да зареждат за преход до 400 км за 15 минути.

През 2019 г. в продажба ще се появят три версии на електрическото порше: базов Taycan със задно задвижване, двумоторен Taycan 4C с пълно задвижване и най-мощната модификация Taycan Turbo. Като опция ще са налични адаптивно окачване, въглеродно-керамични спирачки и активна аеродинамика. Прогнозната стартова цена е около $90 000.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт