728 x 90

FIAT не планира наследник на 124 Spider

FIAT не планира наследник на 124 Spider

FIAT няма намерението да разработи наследник на открития си автомобил 124 Spider. Това стана ясно от скорошни изказвания на шефове на компанията, които разкриха повече за бизнес плановете на FIAT. По думите на един от тях, фирмата ще се фокусира върху малки и компактни коли, базирани на обща платформа с модела 500. Не се предвиждат

FIAT няма намерението да разработи наследник на открития си автомобил 124 Spider. Това стана ясно от скорошни изказвания на шефове на компанията, които разкриха повече за бизнес плановете на FIAT.

По думите на един от тях, фирмата ще се фокусира върху малки и компактни коли, базирани на обща платформа с модела 500. Не се предвиждат никакви големи, лулксозни или спортни машини в гамата.

Пред Autocar босове на FIAT разкриха, че 124 Spider е относително доходоносен автомобил, но по никакъв начин не е решаващ за бъдещето на бранда.

През 2017 година FIAT успя да реализира около 7800 бройки от модела в Европа. Припомняме, че 124 Spider е почти идентичен с Mazda MX-5, като японският модел притежава по-ниска цена на голяма част от пазарите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт