728 x 90

Hyundai Motor Group извади елтротинетка с пробег от 20 км (видео)

Hyundai Motor Group разработи нов прототип на електрическа тротинетка. На база първоначалната си концепция, представена на CES 2017 г., новият модел разполага със задно задвижване, батерия от последно поколение и стилни предни и задни светлини. Новият прототип е разработен, за да бъде представен като част от оборудването на бъдещите модели на Hyundai и КИА. При

Hyundai Motor Group разработи нов прототип на електрическа тротинетка. На база първоначалната си концепция, представена на CES 2017 г., новият модел разполага със задно задвижване, батерия от последно поколение и стилни предни и задни светлини.

Новият прототип е разработен, за да бъде представен като част от оборудването на бъдещите модели на Hyundai и КИА. При поставянето на тротинетката в автомобила, тя автоматично се зарежда, като използва електричество, генерирано при движение на колата.
 
Преминаването на модела от 2019 г., от задвижване на предното колело към задно предаване е от ключово значение за повишаване на безопасността и стабилността, тъй като позиционира тежестта към задната част на возилото. Освен това, новото задно задвижване позволява интегрирането на окачване с амортисьор, за да се осигури по-удобно каране дори и по груби терени.

От ръководството на екипа по роботика на Hyundai Motor Group коментират: „Това е персонална електрическа тротинетка, който се монтира в превозното средство и може да бъде представенa в бъдещите модели на Hyundai Motor Group. Искаме да направим живота на нашите клиенти възможно най-лесен и приятен. Нашият електрически скутер улеснява изминаването на последното разстояние до дестинацията, като същевременно помага за намаляване на задръстванията и емисиите в градските центрове“.

Последната версия на електрическата тротинетка на Hyundai Motor Group разполага с 10,5 Ah литиево-йонна батерия. Това дава възможност на скутера да развива максимална скорост от 20 км/ч и изминаване на 20 км с едно зареждане.

С тегло от 7,7 км тротинетката е лесно преносима, а благодарение на уникален дизайн със сгъване на три основни точки означава, че е по-лека и по-компактна от всеки подобен продукт. За още по-голямо удобство, возилото с цифров дисплей, който показва моментна скорост и състояние на батерията. За нощно каране, новата тротинетка е оборудвана с по две стилни предни и задни LED светлини. Разглеждайки по-нататъшното потенциално развитие, от екипа по роботика на Хюндай планира да интегрира рекуперативна спирачна система за увеличаване на електрическия пробег със 7%.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт