728 x 90

Можете да направите предварителна поръчка за VW ID.3 и в България!

Можете да направите предварителна поръчка за VW ID.3 и в България!

Изцяло електрическата ера за Volkswagen започна по време на изложението във Франкфурт. В навечерието преди старта на салона, в рамките на специално събитие, немската марка показа първия си масов електромобил ID.3 Добра новина долетя до България само дни след световната премиера – всички желаещи да си закупят машината в България вече могат да поставят своя

Изцяло електрическата ера за Volkswagen започна по време на изложението във Франкфурт. В навечерието преди старта на салона, в рамките на специално събитие, немската марка показа първия си масов електромобил ID.3

Добра новина долетя до България само дни след световната премиера – всички желаещи да си закупят машината в България вече могат да поставят своя депозит и да чакат реда си за доставка.

Получихме следната информация от Volkswagen България: "В България възможността за предварителна резервация на модела също е валидна. Срещу сумата от 2000 лв., най-нетърпеливите могат да заявят своето желание да притежават от първите бройки на високотехнологичния ревиолючционен модел ID.3."

Секцията за резервации е отворена и се намира на сайта на Volkswagen България на този линк.

Достъпният електромобил ще има стартова цена от под 30 000 евро в Германия. Засега се продава само дебютната серия 1ST Edition, която идва с много допълнително оборудване.

Задвижването е поверено на един електромотор, който е разположен върху задната ос. Той генерира мощност от 204 к.с. и е "вързан" към скоростна кутия с една предавка.

Батериите, които захранват електромотора, са позиционирани в дъното на автомобила. Ще се предлагат три различни пакета – 45, 58 и 77 кВтч, които осигуряват пробег от съответно 330, 420 и 550 километра с едно зареждане.

Засега няма данни за ускорението от място до 100 км/ч, но Volkswagen обещава, че то ще е впечатляващо за такъв автомобил. Максималната скорост на движение ще бъде 160 км/ч.

Поръчки вече се приемат не само в България, като над 30 000 човека вече са направили депозити за първите бройки. Производството започва през ноември във фабрика с нулеви вредни емисии, а доставките ще станат факт след около половин година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт