728 x 90

Новият Wiesmann ще бъде истинска ракета

Wiesmann, възроденият немски производител на спортни автомобили, разпространи още детайли относно новия си сериен модел. Той ще носи името Project Gecko и ще се появи на пазара през 2020 година. Под ретро формите на колата ще се крие съвременна техника от BMW. По-точно, 4.4-литров V8 битурбо мотор, като мощността ще е в порядъка на около 500

Wiesmann, възроденият немски производител на спортни автомобили, разпространи още детайли относно новия си сериен модел. Той ще носи името Project Gecko и ще се появи на пазара през 2020 година.

Под ретро формите на колата ще се крие съвременна техника от BMW. По-точно, 4.4-литров V8 битурбо мотор, като мощността ще е в порядъка на около 500 к.с.

Тягата ще се преднася само до задните колела посредством 8-степенна автоматична скоростна кутия. Компанията обещава спринт от място до 100 км/ч за само 3.5 секунди и максимална скорост от около 320 км/ч.

Макар и визията на модела да бъде позната, платформата ще бъде напълно нова и ще използва иновативни за бранда материали. Очаква се по-ниско тегло отпреди и баланс 50:50 на теглото между двете оси.

Очаква се да видим колата в пълния й блясък до края на годината. Продажбите ще стартират от първата половина на 2020 г., а цените ще станат ясни при дебюта.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт