728 x 90

Представиха обновения пикап Nissan Titan (видео)

Представиха обновения пикап Nissan Titan (видео)

Нисан с всички сили се опитва да се представя по-добре на американския пазар за големи пикапи, но засега без голям успех. Не помагат дори "най-добрата гаранция в класа", високите места в рейтингите за надежност и различните маркетингови кампании. През миналата година пикапът Nissan Titan от второ поколение намери в САЩ едва 50 хиляди купувачи. Дори

Нисан с всички сили се опитва да се представя по-добре на американския пазар за големи пикапи, но засега без голям успех. Не помагат дори "най-добрата гаранция в класа", високите места в рейтингите за надежност и различните маркетингови кампании.

През миналата година пикапът Nissan Titan от второ поколение намери в САЩ едва 50 хиляди купувачи. Дори неговият предшественик се котираше с тираж 84-87 хиляди бройки. Това обаче е нищо в сравнение с показателите на американските конкуренти – Ford F-серия (909 хиляди) или Chevrolet Silverado (586 хиляди). Може би, рестайлингът ще помогне?

Представеният през миналата седмица в Тексас обновен Nissan Titan има козметични външни промени – нови брони, три варианта на радиаторната решетка (в зависимост от комплектацията) и светодиодни задни светлини. С диоди е изградено и осветлението в товарния сектор, а срещу доплащане може да се поръча и напълно диодни предни фарове.

Салонът също е прекроен. В Nissan Titan сега вече има осем въздушни възглавници вместо шест. Седалките са направени по технологията Zero Gravity, като при Murano – с оптимална твърдост и разпределение на масата на тялото.

В базовата комплектация е включен комплексът Safety Shield 360, който обединява системата за автоматично спиране, следването на слепите зони, както и функцията за автоматично превключване на дългите светлини. Има нова опция за версията с двуредната кабина – панорамен покрив.

Бензиновият двигател V8 5.6 е форсиран: мощността е увеличена от 395 до 406 к.с., а въртящият момент – от 534 до 560 Нм. В рекламните материали Нисан твърди, че Titan има най-мощния базов V8 мотор в класа си. А вместо седемстепенен "автомат" в пикапа се е появила девестепенна скоростна кутия. Дизелът Cummins засега се предлага само за тежките версии Nissan Titan XD, които засега не са обновени.

Модернизираният "лек" Nissan Titan излиза на пазара в САЩ в началото на 2020 г., но само с кабини King Cab и Crew Cab. Версията с един ред седалки вече не се предлага. Сега за Titan в Щатите търсят минимум $30 690.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт