728 x 90

Ford и Mahindra се съюзиха в Индия

Ford и Mahindra обявиха официално договор за партньорски отношение. Две компании образуват джойнт венчър, който ще оперира на индийския автомобилен пазар. Новото сформирование е оценено на 275 милиона долара. Индийците ще държа 51 процента от него, докато Ford ще разполага с останалите 49 процента. Абсолютно цялата дейност на Синия Овал в страната ще бъде прехвърлена

Ford и Mahindra обявиха официално договор за партньорски отношение. Две компании образуват джойнт венчър, който ще оперира на индийския автомобилен пазар.

Новото сформирование е оценено на 275 милиона долара. Индийците ще държа 51 процента от него, докато Ford ще разполага с останалите 49 процента.

Абсолютно цялата дейност на Синия Овал в страната ще бъде прехвърлена под контрола на новия джойнт венчър. Организацията ще бъде напълно функционална в средата на следващата година.

Очаква се Ford да лансира три нови продукта за местния пазар, като първият от тях със сигурност ще се базира на платформа на Mahindra. Две фирми ще се фокусират и върху разработката на електрически коли.

За първи път стратегическото партньорство между двата производителя беше анонсирано през 2017 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт