728 x 90

Lamborghini Huracan задмина Gallardo по производство

Lamborghini Huracan задмина Gallardo по производство

14 022 – точно толкова бройки са сглобени от предишния суперкар на Lamborghini, който носеше името Gallardo. Неговият наследник Huracan вече може да се похвали с повече реализации. Gallardo се сглобява от 2003 до 2013 година, което означава, че кота 14 хиляди е чукната след 10 години на поточните линии. Huracan успява да достигне това

14 022 – точно толкова бройки са сглобени от предишния суперкар на Lamborghini, който носеше името Gallardo. Неговият наследник Huracan вече може да се похвали с повече реализации.

Gallardo се сглобява от 2003 до 2013 година, което означава, че кота 14 хиляди е чукната след 10 години на поточните линии. Huracan успява да достигне това число за двойно по-малко години в производство.

Екземплярът с пореден номер 14 022 слезе от поточните линии в Сант´Агата Болонезе по-рано тази седмица. Машината е от серията Evo, която бе лансирана преди месеци като най-бързият Huracan в историята.

Въпреки добрите цифри, Huracan не е най-продаваният модел на бранда от Италия. Тази роля се поема от Urus, който има тираж от над двойно повече от Huracan.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт