728 x 90

Skoda разкри технически данни за новата Octavia

    Шкода ще представи четвъртото поколение Octavia на 11 ноември тази година по време на специално мероприятие в Прага. Автомобилът ще бъде изграден върху базата на модернизираната платформа MQB. Дължината на новата кола съставлява 4689 мм, а широчината – 1829 милиметра. Размерът на колесната база пък е 2686 мм. При лифтбек версията обемът на багажното отделение

    Шкода ще представи четвъртото поколение Octavia на 11 ноември тази година по време на специално мероприятие в Прага. Автомобилът ще бъде изграден върху базата на модернизираната платформа MQB.

    Дължината на новата кола съставлява 4689 мм, а широчината – 1829 милиметра. Размерът на колесната база пък е 2686 мм. При лифтбек версията обемът на багажното отделение е равен на 600 л, а при комбито – 640 литра. Коефициентът на челно съпротивление е 0,24 и 0,26, съответно.

    Съдейки по по-рано публикувани шпионски снимки, следващото поколение Skoda Octavia получава нова радиаторна решетка, LED фарове за мъгла, релси на покрива и L-образни LED светлини. На капака на багажника са се появили големи букви с името на модела – за първи път такова решение беше използвано на рестайлирания Superb. В интериора на новата кола е монтирано цифрово табло, има електронна ръчна спирачка, както и отделен 10-инчов сензорен екран, отговорен за контрола на мултимедията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт