728 x 90

Разсекретиха новото купе-кросоувър на Skoda

    Китайското издание AutoHome публикува снимка на серийното купе-кросоувър Skoda Kamiq GT. Новата кола, публичната премиера на която ще се състои на 4 ноември, първоначално ще бъде предназначена за пазара в Китай. Чешката марка притежава две различни джипки с еднаквото наименование Kamiq, като едната от тях се продава в Европа, а другата беше специално разработена за

    Китайското издание AutoHome публикува снимка на серийното купе-кросоувър Skoda Kamiq GT. Новата кола, публичната премиера на която ще се състои на 4 ноември, първоначално ще бъде предназначена за пазара в Китай.

    Чешката марка притежава две различни джипки с еднаквото наименование Kamiq, като едната от тях се продава в Европа, а другата беше специално разработена за Китай. В първия случай моделът е построен върхи модулната платформа MQB, докато в основата на втората лежи шасито PQ25 от сегашния Rapid.

    Дължината на Skoda Kamiq GT съставлява 4409 мм, широчината – 1781 мм, а височината – 1606 милиметра. По тозин начин той се получава малко по-висок и дълъг от стандартния Kamiq, но при това съхранява колесната база от 2610 мм.

    По предварителни данни, Skoda Kamiq GT ще се задвижва от 1,5-литров атмосферен бензинов мотор със 110 к.с. и 146 Нм въртящ момент. Не е изключено в модела да се появи модификация с турбиран двигател с обем 1,2 литра за 115 "коня" и 176 Нм.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт