728 x 90

Слагат двигател от Мустанг на суперавтомобила De Tomaso P72

През лятото по време на Фестивала на скоростта в Гудууд се състоя премиерата на новия автомобил от възродената марка De Tomaso, но тогава представители на компанията разказаха за суперкара много малко. Не беше дори известно, какъв мотор ще има под капака. На практика всички автомобили на бренда, който през тази година стана на 60 години,

През лятото по време на Фестивала на скоростта в Гудууд се състоя премиерата на новия автомобил от възродената марка De Tomaso, но тогава представители на компанията разказаха за суперкара много малко. Не беше дори известно, какъв мотор ще има под капака.

На практика всички автомобили на бренда, който през тази година стана на 60 години, имат двигатели от Ford. И сега историята се повтаря: новият De Tomaso P72 ще се оборудва с фордовски мотор V8.

Става дума за петлитров двигател, който се монтира върху серийните автомобили Ford Mustang GT. Но за De Tomaso е подготвен вариант, доработен от компанията Roush Performance – 720 к.с., 827 Нм, дори и повече. Що се касае трансмисията, то De Tomaso ще има шестстепенна механична скоростна кутия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт