728 x 90

Новият Skoda Kamiq GT засега е само за Китай

Skoda добави пети член към SUV гамата си за Китай. Kamiq GT се присъединява към Kodiaq GT като купе-кросоувър алтернатива на традиционните джипки в страната. Интересното е, че возилото, което беше показано току-що, изглежда доста по-премиум от своя конвенционален брат. Това е особено видимо в предната част, където откриваме нови фарове и радиаторна решетка. Дължината

Skoda добави пети член към SUV гамата си за Китай. Kamiq GT се присъединява към Kodiaq GT като купе-кросоувър алтернатива на традиционните джипки в страната.

Интересното е, че возилото, което беше показано току-що, изглежда доста по-премиум от своя конвенционален брат. Това е особено видимо в предната част, където откриваме нови фарове и радиаторна решетка.

Дължината на Skoda Kamiq GT съставлява 4409 мм, широчината – 1781 мм, а височината – 1606 милиметра. По тозин начин се получава малко по-висок и дълъг от стандартния Kamiq модел, но при това съхранява колесната база от 2610 мм.

По предварителни данни, Skoda Kamiq GT ще се задвижва от 1,5-литров атмосферен бензинов мотор със 110 к.с. и 146 Нм въртящ момент. Не е изключено в модела да се появи модификация с турбиран двигател с обем 1,2 литра за 115 "коня" и 176 Нм.

Припомняме, че чешката марка притежава две различни джипки с еднаквото наименование Kamiq, като едната от тях се продава в Европа, а другата беше специално разработена за Китай. В първия случай моделът е построен върху модулната платформа MQB, докато в основата на втората лежи шасито PQ25 от сегашния Rapid.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт