728 x 90

Aston Martin с първи в историята си мотоциклет

Aston Martin с първи в историята си мотоциклет

Aston Martin представи супербайка AMB 001, който стана първият мотоциклет в историята на британската марка. Премиерата на мотора се състоя в рамките на международния салон в Милано EICMA 2019. Aston Martin AMB 001, предназначен изключително за каране по писта, е получил облекчена конструкция от карбон, титан и алуминий, благодарение на което неговото тегло е само

Aston Martin представи супербайка AMB 001, който стана първият мотоциклет в историята на британската марка. Премиерата на мотора се състоя в рамките на международния салон в Милано EICMA 2019.

Aston Martin AMB 001, предназначен изключително за каране по писта, е получил облекчена конструкция от карбон, титан и алуминий, благодарение на което неговото тегло е само 180 килограма. Седалката на мотоциклета е от кожа с ръчни шевове.

В супербайка са използвани състезателни спирачни механизми, както специална предна вилка с оделни лостчета за амортисьорите и управлението, което позволява да запази стабилност по време на рязко забавяне на скоростта.

Aston Martin AMB 001 е окомплектован с VG-образен двигател с работен обем 997 кубически сантиметра, който произвежда 180 конски сили. Ще бъдат произведени само 100 такива мотоциклета, монтажът на които ще бъде организиран в предприятието Brough Superior в Тулуза, Франция. Стойността на байка ще бъде €108 000.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт