728 x 90

АвтоВАЗ патентова салон на нов SUV

АвтоВАЗ патентова салон на нов SUV

Компания АвтоВАЗ патентова интериора на свой нов автомобил. Съответният документ се появи в руското патентно ведомство. Може да става дума за кросоувър Lada 4×4 от следващо поколение. На изображенията салонът напомня прототипа 4х4 Vision, който беше представен на Автосалон Москва 2018. В документа се казва, че авторите на новия интериора са 13 човека, включително вицепрезидентът

Компания АвтоВАЗ патентова интериора на свой нов автомобил. Съответният документ се появи в руското патентно ведомство. Може да става дума за кросоувър Lada 4×4 от следващо поколение. На изображенията салонът напомня прототипа 4х4 Vision, който беше представен на Автосалон Москва 2018.

В документа се казва, че авторите на новия интериора са 13 човека, включително вицепрезидентът по дизайн в АвтоВАЗ Стив Матин. Съдейки по изображенията, автомобилът ще получи цифров приборен панел и голям дисплей на мултимедийната система. Освен това се вижда масивният селектор на автоматична скоростна кутия.

По-рано се беше появило патентно изображение на екстериора на кросоувър на АвтоВАЗ, който се предполага, че идва на смяна на модела 4х4. Външно автомобилът напомня концептуалната кола Lada 4×4 Vision.

Разработчиците не привеждат точни данни за прототипа, но отбелязват, че машината е построена върху шаси с дължина 4,2 метра. Не е изключено, че в основата на автомобила лежи архитектурата на алианс Renault-Nissan за средноразмерни машини с наименованието CMFB-LS.

Очаква се, че дебютът на автомобила ще се състои не по-рано от 2022 година. Не е изключено новият кросоувър да се произвежда паралелно с модела от сегашното поколение.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт