728 x 90

Пикапът на Hyundai излиза на конвейер в САЩ

Хюндай обяви, че пикапът Santa Cruz, дебютирал в концептуален вид през 2015 г. на Автосалон Детройт, ще излезе на конвейер в САЩ през 2021 година. Колата ще бъде произвеждана в завода Hyundai Motor Manufacturing Alabama HMMA в град Монтгомъри, където се монтират още кросоувърът Santa Fe и седаните Sonata и Elantra. Hyundai определя Santa Cruz

Хюндай обяви, че пикапът Santa Cruz, дебютирал в концептуален вид през 2015 г. на Автосалон Детройт, ще излезе на конвейер в САЩ през 2021 година. Колата ще бъде произвеждана в завода Hyundai Motor Manufacturing Alabama HMMA в град Монтгомъри, където се монтират още кросоувърът Santa Fe и седаните Sonata и Elantra.

Hyundai определя Santa Cruz като компактен всъдеход и дори кросоувър, който "създава съвършенно нов сегмент" за новото поколение клиенти, "особено милениалите". Засега липсват всякакви технически данни, както и информация доколко серийният модел ще се отличава от прототипа. Според едни слухове, пикапът ще разделя платформа с кросоувъра Hyundai Tucson от следващо поколение, а според други – рама в духа на американската традиция.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт