728 x 90

DBX е първият сериен кросоувър в историята на Aston Martin (допълнено с видео)

Aston Martin направи една от най-решителните крачки в 106-годишната си история с представянето на първия си сериен повдигнат автомобил. Става дума за DBX, който се появи официално по време на изложението в Лос Анджелис. Под капака е 4.0-литров битурбо "осмак", който е настроен специално за нуждите на модела. Тягата от него преминава през 9-степенен автоматик

Aston Martin направи една от най-решителните крачки в 106-годишната си история с представянето на първия си сериен повдигнат автомобил. Става дума за DBX, който се появи официално по време на изложението в Лос Анджелис.

Под капака е 4.0-литров битурбо "осмак", който е настроен специално за нуждите на модела. Тягата от него преминава през 9-степенен автоматик и достига двойното предаване, което използва активен централен диференциал и електронен заден диференциал с ограничено приплъзване.

Въпреки теглото си от 2245 килограма, машината може да се изстреля от място до 100 км/ч в рамките на само 4.5 секунди и да достигне топ скорост от почти 300 км/ч.

От Aston Martin са наблегнали и на практичността – багажникът на DBX побира 832 литра, а при спуснати задни седалки обемът нараства на 1540 литра.

Доставките за различните райони ще започнат поетапно от втората половина на следващата година. Стартовата цена за САЩ е почти 200 000 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт