728 x 90

Audi RS Q8 дебютира като най-бързия SUV в историята на марката

Съвсем скоро след представянето на SQ8, Audi обогати допълнително гамата си от спортни SUV-та с премиерата на чисто новия и първи по рода си RS Q8. Возилото се появи за първи път по време на изложението в Лос Анджелис, където дефилира в убийствен отровно зелен цвят. Под капака на колата се намира познатия ни 4.0-литров

Съвсем скоро след представянето на SQ8, Audi обогати допълнително гамата си от спортни SUV-та с премиерата на чисто новия и първи по рода си RS Q8. Возилото се появи за първи път по време на изложението в Лос Анджелис, където дефилира в убийствен отровно зелен цвят.

Под капака на колата се намира познатия ни 4.0-литров V8 битурбо мотор, който познаваме от новия RS6 Avant. Мощността е 592 к.с., а въртящият момент достига чудовищните 800 Нм.

Благодарение на 8-степенна автоматична скоростна кутия и Quattro задвижване на четирите колела, големият SUV ускорява от място до 100 км/ч за 3.8 секунди и има максимална скорост от 305 км/ч – същата, с която може да се похвали и Lamborghini Urus.

Maшината излиза стандартно с 22-цолови колела, но ще можете да поръчате и 23-ки. Зад тях се крият огромни 440-мм спирачни апарати на предната ос и 370-мм отзад.

Продажбите ще стартират от първата четвърт на следващата година като цените за Германия започват от 127 000 евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт