728 x 90

Mercedes май все пак няма да се откаже от V12 за S-Class!

    С навлизането на все по-стриктни емисионни стандартни, съществуването на големите V12 мотори изглежда все по-слабо вероятно. Към момента едни от марките, разполагащи с такива агрегати, са Mercedes-Benz и BMW, като по-рано тази година стана ясно, че и двете планират пенсионирането на гигантите V12. Изглежда все пак има надежда, тъй като в скорошно интервю шеф на

    С навлизането на все по-стриктни емисионни стандартни, съществуването на големите V12 мотори изглежда все по-слабо вероятно. Към момента едни от марките, разполагащи с такива агрегати, са Mercedes-Benz и BMW, като по-рано тази година стана ясно, че и двете планират пенсионирането на гигантите V12.

    Изглежда все пак има надежда, тъй като в скорошно интервю шеф на Mercedes призна, че следващият S-Class почти със сигурност ще получи V12 опция. Ола Калениус, CEO на Daimler, коментира пред GT Spirit по време на изложението в Гуангджоу, че 12-цилиндровият мотор все още може да бъде подобряван, за да отговори на емисионните стандарти.

    Най-вероятният сценарий за следващия S-Class изглежда не внедряването на чисто нов мотор, а доработването на настоящия до състояние, в което той може да остане в продажба поне 5-6 години. Груба сметка показва, че ще имаме V12 предложение от Mercedes поне до 2025 година, ако информацията към момента е коректна.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт