728 x 90

Дебют за нов Honda City, засега само за Азия

Дебют за нов Honda City, засега само за Азия

City е едно от най-старите имена в моделната гама на Honda, макар и возилото да не е особено известно сред потребителите в Европа. Този автомобил получи ново поколение, което тръгва съвсем скоро в продажба в Азия. Новият City доста прилича на по-големия си брат Civic, но разбира се размерите са значително по-малки. В предната част

City е едно от най-старите имена в моделната гама на Honda, макар и возилото да не е особено известно сред потребителите в Европа. Този автомобил получи ново поколение, което тръгва съвсем скоро в продажба в Азия.

Новият City доста прилича на по-големия си брат Civic, но разбира се размерите са значително по-малки. В предната част виждаме лесно забележима връзка между двата японски модела.

Под капака работи 1.0-литров 3-цилиндров бензинов турбо мотор, за който Honda обещава, че ще развива мощност от 120 к.с. Усещането зад волана би трябвало да е по-добро от това на атмосферен 1.8-литров агрегат, казват още от фирмата.

Тягата ще достига до предните колела посредством CVT трансмисия, която ще разполага със седем симулирани предавки.

Първоначално колата ще се появи само в Тайланд, където ще стъпи в продажба от 24 декември тази година. Очаква се скоро да бъдат анонсирани и още пазари.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт