728 x 90

Новият звяр на Harley-Davidson впечатли много известни българи

Калин Врачански, Ники Илиев, Дичо и Ники Кънчев се докоснаха до новата кръв на легендарната моторджийска марка. Дори по-опитните райдъри, като Врачански и Дичо, не се сдържаха да преслушат мощния рев на Low Rider S, като запалиха двигателя. Новият модел на легендата Harley-Davidson бе представен преди дни по време на откриването на дългоочаквания клуб на

Калин Врачански, Ники Илиев, Дичо и Ники Кънчев се докоснаха до новата кръв на легендарната моторджийска марка. Дори по-опитните райдъри, като Врачански и Дичо, не се сдържаха да преслушат мощния рев на Low Rider S, като запалиха двигателя.

Новият модел на легендата Harley-Davidson бе представен преди дни по време на откриването на дългоочаквания клуб на HOG Sofia Chapter Clubhouse. Това е мястото, където ще се събират всички приятели и собственици на легендата.

В лицето на новия модел, серията Low Rider продължава своя възход от 80-е години насам. Досега беше част от семейството на Dyna, но вече е на базата на новият Softail с Mono-shock система (с един централно разположен и лесен за регулиране по твърдост заден амортисьор).

Двигателят на Low Rider S е нещо, на което си заслужава да обърнем специално внимание – Milwaukee-Eight 114 куб.ин. има два балансиращи вала, за да тушира вибрациите и за да подобри концентрацията при каране. Въртящият се момент е 161 N-m, който получаваме както при изпреварване, така и от покой. А звукът… звукът продължава да носи духа на Харлей от „онова“ време със удовлетворяващ душата тътен.

Новината е по-прибраният ъгъл на предната вилка, който при „нормалният“ Low Rider е 30 градуса, а при новия S – 28 градуса. Това прави мотора по-отзивчив при завои. Този баланс дава ново усещане за управление, което не познаваме до този момент!

Low Rider S е най-лекият модел в Softail семейството, който съчетава и най-добро управление – кормилото е заимствано от мотокрос и 4 инчовите райзъри под него ни поставят в агресивна позиция, в която с лекота контролираме всичко, което новият M8 може да причини на задната гума. Обърнатата предница, с която се гордее „звярът“, прави контакта с пътя много по-добър, а двойните дискови спирачки ни помагат да спираме много по-бързо с много по-малко усилие.

Задното окачване е Mono Shock и лесното за регулиране на твърдостта дава възможност за по-динамично каране при ускорение, спиране или завои. Седалката е друга иновация, която допада на всички, обичащи високите скорости – тя не позволява изхлузване при ускоряване и поддържа тялото в стабилна позиция.

Нищо във визията на Low Rider S не е оставено на случайността – всеки елемент по шасито е в черно, така че тялото на мотора да придобие един цялостен консистентен елегантен вид, сливащ се с характера на самия мотор. Ако искате да видите един от 600-е произведени мотора Low Rider S, заповядайте в шоурума на Harley-Davidson, бул. Ботевградско шосе 348, където освен с новия Low Rider S, може да се запознаете и с духа на марката или да си запазите час за тест драйв.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт