728 x 90

500 000 бройки от актуалния Mercedes S-Class

500 000 бройки от актуалния Mercedes S-Class

Mercedes-Benz се похвали с производството на S-Class от последно поколение с пореден номер 500 000. Луксозният седан в сегашния си вид е в сглобка от 2013 година насам, когато стъпи на пазара за първи път. Единственият завод в света, който отговаря за монтажната дейност на S-Class, е този в Зинделфинген. Там работят над 25 000

Mercedes-Benz се похвали с производството на S-Class от последно поколение с пореден номер 500 000. Луксозният седан в сегашния си вид е в сглобка от 2013 година насам, когато стъпи на пазара за първи път.

Единственият завод в света, който отговаря за монтажната дейност на S-Class, е този в Зинделфинген. Там работят над 25 000 служители, които отговарят и за още няколко модела.

Фабриката е отговорник за обучение на кадри и създаване на стандарти за производство на част от луксозните модели на фирмата като S-Class и Е-Class.

Заводът в Зинделфинген отговаря още за производството на E-Class, CLS, Mercedes-Maybach, Mercedes-AMG GT и GLA. На ден от поточните линии слизат по около 250 екземпляра сумарно от всички сглобявани модели.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт