728 x 90

Започна монтажът на новата Skoda Octavia

В основния завод на Шкода в Млада Болеслав започна серийното производство на новата Октавия от четвърто поколение. Засега на конвейера застана само комбито, тък като на него се дължат почти две трети от общите продажби на модела и това най-популярното комби в Европа. Производствената линия на чешкия завод е разчетена за сглобяването на 1150 Skoda

В основния завод на Шкода в Млада Болеслав започна серийното производство на новата Октавия от четвърто поколение. Засега на конвейера застана само комбито, тък като на него се дължат почти две трети от общите продажби на модела и това най-популярното комби в Европа.

Производствената линия на чешкия завод е разчетена за сглобяването на 1150 Skoda Octavia на ден, но до този обем предприятието ще стигне постепенно. Например, до конвейера досега не са добрали хибридните версии, а през 2020 г. гамата ще бъде попълнена с версиите RS и Scout.

Моделът от предходното поколение се харчеше в тираж от 400 хиляди годишно и беше сред бестселърите на пазарите в Чехия, Австрия, Финландия и Швейцария. Общо Skoda произведе 6,5 млн октавии – такъв модел беше в гамата на компанията от 1959 до 1971 г., а след това това име беше възродено през 1996 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт