728 x 90

Nissan GT-R50 от Italdesign влиза в производство, цената е 1 млн. евро

Досега познат само като концептуална разработка, Nissan GT-R50 влиза в производство. Дизайнът на машината идва от студиото Italdesign и е доста по-различен от този на стандартния модел. Японската компания планира да сглоби само 50 бройки от супер спортната машина като немалка част от тях вече са резервирани. Все пак, свободни остават още няколко позиции. Първият

Досега познат само като концептуална разработка, Nissan GT-R50 влиза в производство. Дизайнът на машината идва от студиото Italdesign и е доста по-различен от този на стандартния модел.

Японската компания планира да сглоби само 50 бройки от супер спортната машина като немалка част от тях вече са резервирани. Все пак, свободни остават още няколко позиции.

Първият екземпляр за клиент ще бъде показан по време на изложението в Женева през март догодина. Към края на 2020 ще започнат доставките на сглобени коли до новите им собственици.

Предвижда се процесът по производство на всички 50 коли да приключи към края на 2021 година. В момента хората, направили заявки, специфицират автомобилите си според собствените си желания.

Припомняме, че под капака на GT-R50 се крие 3.8-литров бензинов мотор, който е доработен от Nismo и генерира максимална мощност от 720 к.с. 

Цената на всеки един екземпляр е близо един милион евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт