728 x 90

VW показа във видео нов кросоувър

VW показа във видео нов кросоувър

Фолксваген публикува първо тийзър видео, в което е показан нов компактен кросоувър на бренда. Автомобилът ще получи името VW Nivus и ще се окаже в самото начало на SUV гамата на немската марка. Официалната премиера на машината ще се състои през пролетта на следващата година. Първоначално се предполагаше, че колата ще бъде разработена изключително за

Фолксваген публикува първо тийзър видео, в което е показан нов компактен кросоувър на бренда. Автомобилът ще получи името VW Nivus и ще се окаже в самото начало на SUV гамата на немската марка.

Официалната премиера на машината ще се състои през пролетта на следващата година. Първоначално се предполагаше, че колата ще бъде разработена изключително за Бразилия, но сега става ясно, че кросоувърът ще се продава и в други държави по света.

В основата на джипката от Volkswagen е залегнала модулната платформа MQB-A0, върху която се базира хечбекът Polo от ново поколение. Дължината на автомобила няма да превишава четири метра при колесна база 2560 милиметра.

Както се очаква, в гамата на двигателите ще влезе бензинов турбомотор с работен обем 1 литър и мощност 115 к.с., както и 1.6-литров атмосферен агрегат за 120 конски сили. Моторите ще могат да работят в комплект с петстепенна "механика" или шестдиапазонов "автомат".

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт