728 x 90

General Motors продължава с преструктурирането – и Holden спира колите

General Motors продължава с преструктурирането – и Holden спира колите

Австралийската марка Holden, която доскоро беше позната основно с мощните си седани и купета, ще спре от продажба два от най-популярните си модели. Брандът, който е собственост на General Motors, се отказва от Commodore от 2020 година. Този автомобил е част от портфолиото на марката от 40 години насам. Причината за това решение са много

Австралийската марка Holden, която доскоро беше позната основно с мощните си седани и купета, ще спре от продажба два от най-популярните си модели.

Брандът, който е собственост на General Motors, се отказва от Commodore от 2020 година. Този автомобил е част от портфолиото на марката от 40 години насам.

Причината за това решение са много ниските продажби на возилото. От началото на 2019 година досега от Commodore са реализирани едва около няколко хиляди бройки. За сравнение, през 1998 година продадени са почти 95 000 коли от серията.

Същата съдба има и по-малкият Astra, който познаваме и в Европа. И тук положението с реализациите не е по-розово – само около 4000 бройки за първите десет месеца на годината в Австралия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт