728 x 90

BMW спря временно продажбите на някои М модели заради проблеми в трансмисиите

BMW спря за неопределено, но най-вероятно кратко време продажбите на някои от моделите на М дивизията си. Засега решението е само за американския пазар и касае M5 и някои варианти на M8, X5 M и X6 M. Информация за Европа липсва на този етап. Причината за спирането е проблем със скоростните кутии на тези автомобили, като

BMW спря за неопределено, но най-вероятно кратко време продажбите на някои от моделите на М дивизията си. Засега решението е само за американския пазар и касае M5 и някои варианти на M8, X5 M и X6 M. Информация за Европа липсва на този етап.

Причината за спирането е проблем със скоростните кутии на тези автомобили, като рисковата зона засяга окабеляването им. При определени условия, то може да направи късо съединение, което пък да доведе до изключване от предавка в движение, а това може да бъде опасно.

Отстраняването на проблема включва пълна подмяна на кабелния сноп на скоростната кутия и прекарването му през по-безопасна зона в конструкцията на машината.

Най-общо, засегнати са коли, произведени в периода между 30 януари 2019 г. и 27 ноември 2019 г. Предстои и сервизна акция за САЩ.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт