728 x 90

Новият Ford Focus RS може да има хибридна система с 400+ коня!

    Съвсем наскоро Ford представи новото поколение Focus ST, но медиите в чужбина вече усилено говорят за флагманския модел RS. По всичко личи, че компанията готви интересни изненади за него. Според CAR Magazine супер спортният хеч ще продължи да залага на 2.3-литровия EcoBoost мотор, но той ще получи електрификация под формата на лека хибридна система със

    Съвсем наскоро Ford представи новото поколение Focus ST, но медиите в чужбина вече усилено говорят за флагманския модел RS. По всичко личи, че компанията готви интересни изненади за него.

    Според CAR Magazine супер спортният хеч ще продължи да залага на 2.3-литровия EcoBoost мотор, но той ще получи електрификация под формата на лека хибридна система със стартер-генератор. 

    Голямата новост обаче ще бъде задната ос, която би трябвало да получи технологията eTwinster, разработена от фирмата GKN Automotive.

    С две думи, говорим за изцяло електрическа тяга отзад, която елиминира необходимостта от карданен вал за предаване на тяга от ДВГ. Бензиновият турбо мотор ще бъде свързан само с предните колела, а за задните ще отговаря електромотор.

    Сумарната максимална мощност на цялата задвижваща система трябва да нахвърли 400 конски сили, което ще изправи новия Focus RS директно срещу Mercedes-AMG A45 S.

    Премиерата на спортния хеч от Ford се очаква през втората половина на 2020 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт