728 x 90

Aston Martin вади лимитирана серия спийдстъри с двигател V12

    Aston Martin обяви разработката на нов открит спортен автомобили, който ще получи името V12 Speedster. Беше публикуван и първият тийзър от суперколата, която ще бъде представена официално пред публика в края на 2020 година. Aston Martin V12 Speedster е създаден в духа на два знакови модела на марката. Това са легендарният DBR1 от 1959 г.,

    Aston Martin обяви разработката на нов открит спортен автомобили, който ще получи името V12 Speedster. Беше публикуван и първият тийзър от суперколата, която ще бъде представена официално пред публика в края на 2020 година.

    Aston Martin V12 Speedster е създаден в духа на два знакови модела на марката. Това са легендарният DBR1 от 1959 г., станал победител в гонката в Льо Ман, както и концепта от 2013 г. Centenary CC100 Speedster. Върху модела повече от година работиха подразделенията Q by Aston Martin и Aston Martin Design.

    В движение новият Aston Martin V12 Speedster ще бъде привеждан от фирменият 5,2-литров битурбо двигател V12 за 700 к.с. и 700 Нм. Моторът ще работи в комплект с 8-степенна автоматична скоростна кутия от ZF.

    Динамични характеристики засега не се разкриват. Общо ще бъдат произведени 88 автомобила. Цени не са обявени, но поръчки вече се приемат. Първите клиенти ще получат своя Aston Martin V12 Speedster в началото на 2021 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт