728 x 90

4-цилиндрово турбо от BMW за Toyota Supra

Toyota Supra вече ще се предлага и с 4-цилиндров турбо бензинов мотор на европейския пазар. Доскоро тази опция беше достъпна само за Япония, но вече ще е валидна и за клиентите на Стария Континент. Моторът отново идва от BMW и има работен обем от 2.0 литра. Максималната мощност е 258 к.с., а въртящият момент достига

Toyota Supra вече ще се предлага и с 4-цилиндров турбо бензинов мотор на европейския пазар. Доскоро тази опция беше достъпна само за Япония, но вече ще е валидна и за клиентите на Стария Континент.

Моторът отново идва от BMW и има работен обем от 2.0 литра. Максималната мощност е 258 к.с., а въртящият момент достига пикова стойност от 400 Нм.

Благодарение на това, ускорението от място до 100 км/ч отнема 5.2 секунди, а максималната скорост на движение достига 250 км/ч.

От компанията коментират, че по-ниската мощност няма задължително да редуцира удоволствието зад волана спрямо Supra с шест цилиндъра. Това е възможно благодарение на по-ниското с близо 100 килограма тегло, както и перфектния теглови баланс в отношение 50:50.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт