728 x 90

Хибриден V10 за следващото поколение Audi R8?

Хибриден V10 за следващото поколение Audi R8?

Audi почти със сигурност ще разработи трето поколение на суперколата си R8. За да може да се продава и в новото десетилетие обаче, тя ще трябва да премине през сериозни промени в концепцията. На първо време, поне според Top Gear, моделът ще трябва да получи някакъв вид електрическа подкрепа на двигателя си с вътрешно горене,

Audi почти със сигурност ще разработи трето поколение на суперколата си R8. За да може да се продава и в новото десетилетие обаче, тя ще трябва да премине през сериозни промени в концепцията.

На първо време, поне според Top Gear, моделът ще трябва да получи някакъв вид електрическа подкрепа на двигателя си с вътрешно горене, за да отговори на емисионните стандарти.

Шефът на Audi Sport Оливер Хофман коментира: „Все още няма решение относно технологиите и платформата, които да се използват в следващото поколение на R8. Но с него трябва да изпълним изискванията за вредни емисии, които се прилагат в цял свят. Това означава някаква форма на електрификация. Сегашният ни модел е основата за клиентските състезателни програми на Audi Sport, така че тази посока на развитие също трябва да бъде запазена.”

Добрата новина е, че R8 най-вероятно ще запази V10 конфигурацията си на двигателя. Това ще стане факт благодарение на желанието на Lamborghini да запази този тип задвижване, а R8 и Huracan делят обща платформа.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт