728 x 90

Toyota отлага дебюта на новия си кросоувър за неопределено време

Вчера, на 3-ти март, Toyota трябваше да покаже чисто новия си кросоувър модел, който се базира на Yaris. Поради отмяната на изложението в Женева обаче, премиерата така и не се състоя. Засега няма официални данни от самия производител кога ще видим возилото, но репортаж от авторитетната публикация Automotive News съобщава, че това няма да е

Вчера, на 3-ти март, Toyota трябваше да покаже чисто новия си кросоувър модел, който се базира на Yaris. Поради отмяната на изложението в Женева обаче, премиерата така и не се състоя.

Засега няма официални данни от самия производител кога ще видим возилото, но репортаж от авторитетната публикация Automotive News съобщава, че това няма да е в близките "седмици и месеци".

По предварителни данни, продажбите на машината няма да започнат преди март 2021 година. Това означава, че Toyota има достатъчно време да насрочи нова премиера, като най-вероятно тя ще се случи през есенния изложбен сезон.

Засега не се знае как ще се казва кросоувърът, като засега условно се нарича B-SUV от сегмента, в който ще се позиционира. Моделът ще се базира на платформата на новия Yaris и ще се позиционира под C-HR в гамата на фирмата.

Първата частична снимка на кросоувъра вече показа, че той ще разполага с хибридна задвижваща система и 4х4 предаване, което ще го отличава от всички останали конкуренти в класа.

Хибридният мотор ще има работен обем от 1.5 литра и ще бъде на практика идентичен с този в актуалния Yaris. Макар че двете коли ще споделят доста технологични компоненти, очаква се кросоувърът все пак да има своя собствена идентичност.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт