728 x 90

Заснеха VW Golf R по време на тестове на Нюрбургринг

Volkswagen се подготвя за лансирането на най-спортната версия на осмото поколение Golf. Golf R в момента е в етап на разработка и тестове, а пускането му в продажба се очаква към края на 2020 година или в началото на следващата година. Разполагаме с актуални шпионски снимки, които показват горещия хечбек по време на изпитания на

Volkswagen се подготвя за лансирането на най-спортната версия на осмото поколение Golf. Golf R в момента е в етап на разработка и тестове, а пускането му в продажба се очаква към края на 2020 година или в началото на следващата година.

Разполагаме с актуални шпионски снимки, които показват горещия хечбек по време на изпитания на немската писта Нюрбургринг. Машината има отличителни външни белези, които определено ще го направят различим от GTI и стандартните версии.

Предварителната информация сочи, че новият Golf R ще има 2.0-литров турбо мотор с мощност от 329 к.с. и автоматична трансмисия с два съединителя. Интересното е, че това не е била единствената опция пред немците в началото на разработката.

Според нов репортаж на Autovisie, немската фирма се е обърнала към Audi с молба да използва 5-цилиндровия мотор, но колегите им вежливо отказали да го дадат.

Причината за това е, че Golf R с 2.5 мотор ще бъде по-евтино предложение от Audi RS3, което пък ще отхапе голям дял от продажбите на по-скъпия и премиум модел

Audi споделя 5-цилиндровия си мотор с няколко други компании, между които КTM и Donkervoort, но и двете фирми правят много различни коли от RS3, TT RS и Q3 RS, които използват 2.5 TSI.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт