728 x 90

Land Rover Evoque и Discovery Sport получиха 3-цил. хибридна система

Land Rover Evoque и Discovery Sport получиха 3-цил. хибридна система

Два от най-добре продаващите се модели на Land Rover – Range Rover Evoque и Discovery Sport, получиха нова плъг-ин хибридна задвижваща система. И двете джипки получават версии P300e, които се задвижват от турбо 1.5-литров, 3-цилиндров бензинов двигател, който е подпомаган от електромотор и 15-кВтч батерия. Резултатът е мощност от малко над 300 к.с. и възможност

Два от най-добре продаващите се модели на Land Rover – Range Rover Evoque и Discovery Sport, получиха нова плъг-ин хибридна задвижваща система.

И двете джипки получават версии P300e, които се задвижват от турбо 1.5-литров, 3-цилиндров бензинов двигател, който е подпомаган от електромотор и 15-кВтч батерия.

Резултатът е мощност от малко над 300 к.с. и възможност за движение само на електрическа енергия за съответно 66 км (Evoque) и 62 км (Discovery Sport).

Динамичните характеристики са доста добри за високопроходими машини – от 0 до 100 км/ч Evoque ускорява за 6.4 секунди, а по-големият му брат се нуждае от 0.2 секунди повече.

Засега няма официална информация за датата на пазарно лансиране на модела, но се знае, че той е предвиден – поне първоначално – за европейския пазар.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт