728 x 90

BMW показа маскиран прототип на 4-Series Coupe

BMW показа маскиран прототип на 4-Series Coupe

Концепцията за радостта от спортното шофиране в сегмента на премиум автомобилите от среден клас се предефинира и скоро ще може да бъде изживяна в новото BMW Серия 4 Купе. След поредица от всеобхватни тестове, проведени в процеса на разработка към серийно производство, най-новото въплъщение на модела на две врати вече е в последната фаза на

Концепцията за радостта от спортното шофиране в сегмента на премиум автомобилите от среден клас се предефинира и скоро ще може да бъде изживяна в новото BMW Серия 4 Купе. След поредица от всеобхватни тестове, проведени в процеса на разработка към серийно производство, най-новото въплъщение на модела на две врати вече е в последната фаза на динамичните тестове. След като прототипите преминаха тестове в зимния тестови център Arjeplog , Швеция, в тестовия център на BMW Group в Мирамас, Франция, а качествата им бяха изпитани на Северната отсечка на Nürburgring и на различни други състезателни писти, те вече се връщат у дома: инженерите ще направят последни настройки в технологията на шасито на BMW  Серия 4 Купе в реални условия по магистралите и междуградските пътища около изследователския и иновационен център на BMW Group в Мюнхен.

Подобно на цялостната си концепция и дизайн на автомобила, технологията на шасито на BMW Серия 4 Купе е по-индивидуално композирана от когато и да било. Пропорциите, аеродинамичните свойства и разпределението на теглото на автомобила с две врати осигуряват идеалната основа за настройка на шасито, съсредоточено безкомпромисно върху  вълнуващите динамични характеристики. Директното сравнение с новото BMW Серия 3 Седан подчертава особено отчетливо уникалния профил на новия модел. Впечатляващият коефициент на съпротивление на седана например е подобрен с 0,015. Освен това новото BMW Серия 4 Куое е с 57 мм по-ниско от варианта с четири врати, а центърът на тежестта му е с 21 мм по-близо до пътя.

Всичко това се комбинира с увеличен страничен наклон на предните колела и 23-милиметровата по-широка задна следа, за да изострят значително характеристиките на управление на автомобила. Спортният седан вече може да се похвали с изключителна динамика, но новото BMW Серия 4 Купе постига още по-голяма пъргавост и странично ускорение.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт