728 x 90

Новият Mitsubishi Outlander може да получи мотори от Nissan

  Mitsubishi вече е част от международния алианс Renault-Nissan, което дава достъп на японската фирма до технологии от двете марки.  Именно този факт е съвсем възможно да доведе до трансфер на двигатели от Nissan към Mitsubishi – нещо, което не се е случвало в историята до момента. Японското издание Nikkei съобщава за тази възможност, като на този

  Mitsubishi вече е част от международния алианс Renault-Nissan, което дава достъп на японската фирма до технологии от двете марки. 

  Именно този факт е съвсем възможно да доведе до трансфер на двигатели от Nissan към Mitsubishi – нещо, което не се е случвало в историята до момента.

  Японското издание Nikkei съобщава за тази възможност, като на този етап не се съобщава за кои точно агрегати става дума. Можем спокойно да предположим обаче, че плъг-ин задвижването на Outlander ще продължи да е разработка на Mitsubishi.

  На европейския пазар моделът би трябвало да се появи преди края на настоящата година. Дали информацията на Nikkei касае само пазара в Северна Америка или и този на Стария Континент – предстои да разберем.

   

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *