728 x 90

Новият Acura TLX е спортен седан за САЩ

Acura, луксозното подразделение на Honda, представи чисто новия си седан TLX. Mашината ще се продава както в стандартна версия, като и като още по-спортна Type S модификация. Стандартните версии получават 2.0-литров турбо бензинов двигател с мощност от 272 конски сили и 380 Нм въртящ момент. Тези цифри поставят агрегата почти наравно с предишния 3.5-литров атмосферен

Acura, луксозното подразделение на Honda, представи чисто новия си седан TLX. Mашината ще се продава както в стандартна версия, като и като още по-спортна Type S модификация.

Стандартните версии получават 2.0-литров турбо бензинов двигател с мощност от 272 конски сили и 380 Нм въртящ момент. Тези цифри поставят агрегата почти наравно с предишния 3.5-литров атмосферен V6.

TLX Type S моделите получават 3.0-литров битурбо агрегат, който е чисто нов и засега ще се предлага само за този модел. Мощността не е официално оповестена засега, но се очаква да е около 380 к.с.

И двата мотора идват с 10-степенна автоматична скоростна кутия, а 2.0 турбо моделът ще се предлага стандартно с предно предаване. 4х4 ще бъде опционално достъпно и серийно при 3.0 модела.

Цените все още не са официално ясни, но се очаква по-евтиният модел да стартира от около 35 000 долара. Type S модификацията ще бъде около 40 000 долара.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт