728 x 90

Производството на BMW i8 приключи с 18 уникални модела

Производството на BMW i8 приключи с 18 уникални модела

BMW сложи край на производството на хибридния си спортен автомобил i8. Машината се качи за първи път на поточните линии през 2014 година, а финалът на жизнения цикъл бе отбелязан с 18 специални автомобила. Всеки един от тези екземпляри разполага със специален екстериорен цвят, който не присъства в гамата на модела. Това е принудило производителя

BMW сложи край на производството на хибридния си спортен автомобил i8. Машината се качи за първи път на поточните линии през 2014 година, а финалът на жизнения цикъл бе отбелязан с 18 специални автомобила.

Всеки един от тези екземпляри разполага със специален екстериорен цвят, който не присъства в гамата на модела. Това е принудило производителя да прибегне до изцяло ръчно боядисване.

Последният сглобен i8 е от серията i8 Roadster и е в цвят i8 Рortimao Blue. Машината ще отиде в клиент на марката в САЩ.

От началото на производството през 2014 година, от i8 са сглобени приблизителн 20 500 бройки. Тази относително ниска цифра предполага сериозно бъдеще и повишаващи се цени на вторичния пазар.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт