728 x 90

След пандемията: Караваните са по-популярни от всякога

Пандемията от COVID-19 промени напълно установените навици на туристите и макар мнозина да се опитват да спасят летния сезон, само някои ще излязат победители. Производителите на каравани (RV) отчитат висок ръст на производството и продажбите. Само в Германия Федералната администрация за автомобилен транспорт отчита 10 500 нови регистрации през месец май – увеличение от 29

Пандемията от COVID-19 промени напълно установените навици на туристите и макар мнозина да се опитват да спасят летния сезон, само някои ще излязат победители. Производителите на каравани (RV) отчитат висок ръст на производството и продажбите.

Само в Германия Федералната администрация за автомобилен транспорт отчита 10 500 нови регистрации през месец май – увеличение от 29 процента в сравнение със същия месец миналата година. Същевременно броят на хората, които превръщат микробус или бус VW в своя собствена персонализирана каравана, се увеличава.

Може да се каже, че караваните се превръщат в един нов мобилен начин на живот. Тази тенденция се отразява и в глобалните социални медии: в Instagram има повече от 7,5 милиона публикации с хаштага #vanlife.

Но предвид наистина значителните разлики между управлението на каравана и на типичен пътнически автомобил и тъй като формата и натоварването на караваните също оказват влияние върху динамичната им стабилност, изборът на подходящите гуми е особено важен. Макар че много от по-популярните модели в общи линии могат да използват автомобилни гуми, като производителите на гуми съветват това да не се прави.

Гумите за микробуси за специални цели предлагат реални предимства за превозни средства като T4 или T5 от Volkswagen или моделите от V класа или Vito на Mercedes-Benz – особено при пълно натоварване. Освен по-голямата безопасност, предимствата включват превъзходна стабилност при завиване и по-малко износване.

По-здравият дизайн на тези гуми ги прави и по-подходящи за прехода от периоди на мобилност към стационарно приложение. Факт е, че при по-дълги пътувания на напълно натоварено превозно средство по магистрала традиционните автомобилни гуми показват значително увеличение на температурата. Когато след това бъде паркирано в крайната точка, при охлаждането на гумите те може да се деформират и да образуват така нареченото плоско петно.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт