728 x 90

BMW Project Rockstar: Задава се хибриден Х8 М със 750 к.с.

BMW готви най-мощния си сериен автомобил в цялата си история. За жалост, не става дума за спортно купе, а за огромен всъдеход, за който се смята, че носи вътрешното название Project Rockstar. По предварителни данни возилото е все още далеч от завършения си вид, но вече се знае, че ще се базира на очаквания скоро

BMW готви най-мощния си сериен автомобил в цялата си история. За жалост, не става дума за спортно купе, а за огромен всъдеход, за който се смята, че носи вътрешното название Project Rockstar.

По предварителни данни возилото е все още далеч от завършения си вид, но вече се знае, че ще се базира на очаквания скоро Х8. Джипката ще получи индекс М, който ще насочва към употребата на най-мощната задвижваща система в гамата на баварците.

Става дума за 4.4-литровия битурбо V8 на BMW, който в това си приложение ще бъде подпомаган от електромотор с още 200 к.с. По ранни данни, очаква се пиковата мощност да достига 750 к.с. при – разбира се – двойно задвижване.

Основното притеснение тук може да се търси в общото тегло на автомобила. В момента, BMW X7 M50i тежи над два тона и половина, а добавянето на електромотор и батерии може би ще доближи теглото на Х8 М почти до три тона. 

Х8 е предвиден за дебют през 2021 година, което означава, че ще трябва да почакаме над година, за да видим първия по рода си Х8 М със 750 к.с. Цената със сигурност ще бъде далеч над всички останали представители на баварската марка.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт