728 x 90

Изцяло ново поколение Hyundai Tucson

Hyundai представи новия Tucson, който се отличава с усъвършенстван, експериментален дизайн и модерна технология, поставяйки нови стандарти в сегмента на компактните SUV модели. В допълнение, той предлага най-електрифицираната гама агрегати в своя клас, подчертавайки ангажимента на Hyundai за екологично шофиране, като същевременно запазва истинския си SUV характер. Новият Tucson е четвъртото поколение на успешния бестселър

Hyundai представи новия Tucson, който се отличава с усъвършенстван, експериментален дизайн и модерна технология, поставяйки нови стандарти в сегмента на компактните SUV модели. В допълнение, той предлага най-електрифицираната гама агрегати в своя клас, подчертавайки ангажимента на Hyundai за екологично шофиране, като същевременно запазва истинския си SUV характер.

Новият Tucson е четвъртото поколение на успешния бестселър на Hyundai с повече от 7 милиона продадени бройки по целия свят, откакто стартира през 2004 г. От тях 1,4 милиона бяха продадени в Европа. Това го прави най-продаваният SUV на компанията в световен мащаб. Новият компактен SUV на Hyundai пристига на пазара с революционен и амбициозен нов облик, който следва новата дизайнерска идентичност на компанията Sensuous Sportiness.

Корейският кросоувър е глобален модел. Той ще се произвежда в няколко фабрики по света и ще стане третото поколение на модела, който ще се произвежда в Европа в производствения завод на Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) в Ношовице, Чехия. Второто поколение Tucson е първият модел, произведен в HMMC. Това подчертава ангажимента на Hyundai към европейския пазар.

Предлагайки три електрифицирани опции за задвижване и два двигателя с вътрешно горене с четири възможности за трансмисия, новият Tucson отговаря на всеки тип водач. С бензинов и дизелов 48-V Mild-Hybrid, Hybrid и Plug-In Hybrid, той предлага най-широката гама електрифицирани задвижвания в компактния SUV сегмент.

Хибридната версия се състои от новия 1,6-литров T-GDI (турбокомпресор с директно впръскване) Smartstream двигател и 44,2 kW електродвигател, с 1,49 kWh литиево-йонна полимерна батерия. Той се комбинира с шестстепенна автоматична скоростна кутия (6AT) и се предлага със задвижване на предните колела или с HTRAC 4×4 . Системата е най-мощната в изцяло новата гама силови агрегати на Tucson, с комбинирана мощност от 230 к.с., което означава, че предлага ниски емисии, без да прави компромис с шофирането.

По отношение на 48-V Mild-Hybrid технология, клиентите могат да избират измежду три различни опции:

– 1,6-литров T-GDI Smartstream със 150 к.с. и задвижване на предните колела

– 1,6-литров T-GDI Smartstream със 180 к.с. с опционално задвижване на четирите колела

– 1,6-литров CRDi Smartstream със 136 к.с. с опционално задвижване на четирите колела

Новото поколение Hyundai Tucson ще предлага Plug-In Hybrid задвижване с мощност 265к.с., задвижване на всички колела и автоматична скоростна кутия. Повече информация очаквайте през 2021.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт