728 x 90

Нов развоен център на BMW отвори врати в Германия

Нов развоен център на BMW отвори врати в Германия

С влезлия в експлоатация център за развойна дейност FIZ Nord BMW Group разширява центъра на глобалната си мрежа за научноизследователска и развойна дейност. Впечатляващият от архитектурна гледна точка комплекс превръща последователно развивания FIZ (съкращението идва от Forschungs- und Innovationszentrum – център за изследвания и иновации) в едно от най-големите средища за научноизследователска и развойна дейност

С влезлия в експлоатация център за развойна дейност FIZ Nord BMW Group разширява центъра на глобалната си мрежа за научноизследователска и развойна дейност. Впечатляващият от архитектурна гледна точка комплекс превръща последователно развивания FIZ (съкращението идва от Forschungs- und Innovationszentrum – център за изследвания и иновации) в едно от най-големите средища за научноизследователска и развойна дейност в Европа и е израз на ясния ангажимент към Германия като локация за развитие. FIZ Nord е крайъгълен камък в дългосрочната програма FIZ Future, в която компанията вече е инвестирала около 1 млрд. евро.

На обща площ над 150 000 м2 – което е приблизително половината от площта, върху която се провежда Октоберфест в Мюнхен, специалистите на BMW Group вече разработват хардуера и софтуера за бъдещите модели автомобили. Около 120 висококвалифицирани строителни специалисти и над 1100 работници са работили на строителната площадка през последните години.

Освен с огромните размери на строежа, строителната дейност е белязана и от най-новите технологии в областта: строителните инженери са използвали виртуални симулационни методи като например симулация на вятър и Designcomputing, за да валидират иновативния дизайн на сградите. Сградата следва принципа на технологията Smart Building и на дигиталното мрежово управление – по този начин енергийната ефективност може да бъде увеличена значително и преди всичко специфичните строителни процеси могат да бъдат последователно дигитализирани.

FIZ в Мюнхен въплъщава трансформацията в автомобилно развитие на BMW Group като никоя друга сграда. За новите фокус теми в областта R&D като електрификация, дигитализация и увеличаване на свързаността FIZ вече покрива необходимите структурни изисквания. Като "data driven company" BMW Group разполага с огромен планиран капацитет за обработка на данни – комплексът FIZ разполага с над 20 000 сървъра и капацитет от над 90 петабайта за съхранение на данни, което съответства на обем от данни от 24 милиарда снимки от смартфон по 4 MB. Ежедневният обмен на данни на FIZ в Мюнхен е 115 терабайта – като в тях не влизат данните от Data Center-а за автономно шофиране в Унтершлайсхайм.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт