728 x 90

TVR с три нови модела

    Възродената британска компания TVR планира да представи три нови модела в близко бъдеще. Производството на първия от тях – двуместно купе с кодовото име MD-1, може да стартира още през пролетта на 2012 година. За това разказа пред швейцарското списание Revenue Automobile руският собственик на автомобилния производител Николай Смоленски.MD-1 ще бъде изграден върху модернизираната платформа

    Възродената британска компания TVR планира да представи три нови модела в близко бъдеще. Производството на първия от тях – двуместно купе с кодовото име MD-1, може да стартира още през пролетта на 2012 година. За това разказа пред швейцарското списание Revenue Automobile руският собственик на автомобилния производител Николай Смоленски.
    MD-1 ще бъде изграден върху модернизираната платформа на кабриолета Tuscan, която е станала малко по-ниска и по-широка. TVR не възнамерява да се връща към производство на собствени двигатели и на MD-1 ще бъде монтиран 6,2-литров V8-двигател от „Корвет“.
    От думите на Смоленски става ясно, че новият модел ще се произвежда зад пределите на Острова, въпреки че не липсват предложения от британски компании. Най-вероятно, руският предприемач ще избере една от площадките в Германия. Така или иначе, чуждото производство с нищо няма да попречи TVR да съхрани имиджа си на британска марка, смята Николай Смоленски.
    Плановете са да се произвеждат до 250 автомобила TVR MD-1 годишно. Бъдещите намерения на компаният включват извеждане на пазара на още два модела: триместното купе MD-2 и автомобила MD-3, който да бъде „съвършено друг и още по-впечатляващ“.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт