728 x 90

Африканският Z-One излезе в серия

    Южноафриканският автомобилостроител Perana Performance Group обяви за началото на серийното производство на своя модел Z-One. Световната премиера на супер автомобила се състоя на автосалона "Женева 2009". Двувратото купе Perana Z-One се създаде с помощта на известното ателие Zagato и тази машина с право може да се определи като една от най-добрите творби на специалистите от

    Южноафриканският автомобилостроител Perana Performance Group обяви за началото на серийното производство на своя модел Z-One. Световната премиера на супер автомобила се състоя на автосалона "Женева 2009". Двувратото купе Perana Z-One се създаде с помощта на известното ателие Zagato и тази машина с право може да се определи като една от най-добрите творби на специалистите от студиото. Плавните органични линии на ниско купе, отдалеч напомнящ за най-хубавите модели на Ferrari, малкият кокпит на двуместния салон и дългият капак, под който е разположен мощен мотор – такъв автомобил повече подхожда на продукт с подпис "Made in Italy".
    Perana Z-One черпи 443 к.с. мощ от V-образна "осмица" на General Motors – LS3 V8 с обем 6,2 литра. Компанията предлага и опция с по-мощен мотор: V8, 7,0 литра, 505 "коня". Такъв двигател се монтира в Chevrolet Corvette Z06. Базовият мотор обезпечава ускорение от 0 до 100 км/ч за 4 секунди, а отметката 160 км/ч се достига след 10 секундно натискане на педала за газта.
    Официалният дистрибутор на южноафриканската компания за САЩ – Superformance, вече приеме заявка за супер автомобил на напълно приемлива цена за такъв клас возила – €50 000. Очаква се годишният обем на производство да състави 999 екземпляра Perana Z-One.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт