728 x 90

Иновация в спецверсията BMW M3 CRT (+видео)

    BMW представи поредното специално изпълнение на своя топ мощен седан М3. Подобно на миналогодишната версия GTS, М3 CRT се отличава с олекотено купе и подобрено окачване, но освен това, седанът е получил и разширена окомплектовка. Премиерата на BMW M3 CRT е предвидена за "24 ч. на Нюрбургринг".Баварците разшифроват абревиатурата CRT като Carbon Racing Technology. Благодарение

    BMW представи поредното специално изпълнение на своя топ мощен седан М3. Подобно на миналогодишната версия GTS, М3 CRT се отличава с олекотено купе и подобрено окачване, но освен това, седанът е получил и разширена окомплектовка. Премиерата на BMW M3 CRT е предвидена за "24 ч. на Нюрбургринг".
    Баварците разшифроват абревиатурата CRT като Carbon Racing Technology. Благодарение на новата технология на работа с композитите, на хората от BMW се е удало да получат материал, който обезпечава якостта на стоманата при четирикратно намаляване на теглото. От пластмаса, армирана с въглеводородни влакна са направени купето и предните седалки. Освен това, разработчиците се успели да спестят от масата като са интегрирали нова титанова изпускателна система и са монтирали две кресла с особена конструкция на мястото на задния диван – в резултат "вталяване" с 45 кг в сравнение с BMW M3. Ако се вземе предвид и стандартното оборудване, то цялостната икономия може да се пресметне към 70 кг.
    BMW M3 CRT е получил силов агрегат от модификацията GTS, развиващ 450 к.с. при 8300 об/мин, а максималният въртящ момент е достъпен още при 3750 об/мин. Предаването на мощността върху задните колела се осъществява с помощта на 7-степенна автоматична скоростна кутия M DCT Drivelogic. Баварците ще произведат само 67 екземляра от седана, като всеки от тях ще бъде украсен в сребрист Frozen Polar Silver акцентиран от червен тон, а за салона е предвиден избор от варианти със съчетание на черен и оранжев цвят.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт